Feedback

Agrartechnik in Tropen und Subtropen

Müller, Joachim GND

Maniok ist als effiziente Stärkequelle eines der wichtigsten Grundnahrungsmittel in Afrika, Milch stellt eine wertvolle Quelle für Protein und Fett dar und Kaffee bildet als Cashcrop die Lebensgrundlage für mehrere Mio. Haushalte in den Tropen. Am Institut für Agrartechnik der Universität Hohenheim wird zu diesen drei Produkten intensiv geforscht. Hierzu zählen das maschinelle Schälen und die energieeffiziente Trocknung der Maniokwurzel, die Kühlung von Milch mit PV-Energie sowie die Gewinnung von Biogas aus den Nebenprodukten der primären Kaffeeaufbereitung.

As an efficient source of starch, cassava is one of the most important staple foods in Africa, milk is a valuable source of protein and fat, and coffee, as a cash crop, forms the basis of life for several million households in the tropics. The Institute of Agricultural Engineering at the University of Hohenheim is carrying out intensive research on these three products. This includes the mechanical peeling and energy-efficient drying of cassava root, the cooling of milk with PV energy and the production of biogas from the by-products of primary coffee processing.

Cite

Citation style:
Müller, J., 2020. Agrartechnik in Tropen und Subtropen. Jahrbuch Agrartechnik 2019, Band 31. https://doi.org/10.24355/dbbs.084-202001201541-0
Could not load citation form. Default citation form is displayed.

Access Statistic

Total:
Downloads:
Abtractviews:
Last 12 Month:
Downloads:
Abtractviews:

Rights

Use and reproduction:

Export